Zoeken

Kijk jij over de grenzen van je vakgebied?

Gisteren was ik in gesprek met een vriendin over onze toekomstplannen. Allebei jaren gewerkt als #fysiotherapeut. Met veel plezier en, ik kan wel zeggen, volle inzet. Gedreven om kennis op te doen en in te zetten voor onze patiënten. “Je uitspraak zit nog steeds in mijn hoofd.” zei mijn vriendin, “Over dat er nog veel meer is buiten de #fysiotherapie.”

Met welke blik kijk jij?

Ineens realiseerde ik me dat als je dit beseft het een wereld van verschil maakt. Een verschil tussen je beperkt voelen of kansen zien. Tussen je specialiseren of hele nieuwe dingen leren. Tussen goed zijn in je vak of ontdekken dat je nog veel meer in huis hebt.


Maar hoe lastig is het om op die manier te kijken! We bewaken juist een duidelijke afbakening van ons vak. Daar zit onze kracht. Zeker dat is ook nodig…


"Toch wil ik je nieuwsgierig maken. Neem eens een blik over de grens van je vak."


Kijk dan met open ogen als een kind. Even geen mening. Geen oordeel. Puur observeren. Wat kun je van ze leren? Bundelen van kennis zorgt voor een positieve #verandering. Meer mogelijkheden en letterlijk een ander (uit)zicht.


Van welk vakgebied wil jij iets (af)kijken?

Wie durft laat een reactie achter, met de kans dat iemand die dit leest je uitnodigt om mee te kijken! Over die schutting bij de buren ;)


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven